top of page

De Vriezels 

Vanaf 8 jaar

Maak kennis met De Vriezels. De griezeligste familie De Vries ooit!


De familie belandt na vele verhuizingen in het dorpje Sudderbeek. Appel, de dochter van De Vriezels, wil voorkomen dat ze wéér moet verhuizen. Maar dan zal ze haar grootste angst onder ogen moeten komen: naar school gaan. Brrr! Wat als haar glibberige oogballen uit hun kassen ploppen en door het klaslokaal stuiteren?

 

Wat Appel niet weet, is dat ze nog veel meer moed nodig zal hebben! Want niet alleen stuurt de burgemeester een spion op de familie af, er ligt ook een losgeslagen vampier op de loer...

'Een voorleeshit!' - Geert Vermeegen, leerkracht middenbouw 

'Een gruwelijk grappig griezelboek waarvan je ogen uitpuilen!' - Abel, 10 jaar                                                                                                                      kinderboekenleesteam 2023 

Het boek der veranderingen 

Vanaf 9 jaar 

 

Een Sterrensteen-mysterie // deel 1

Elfie heeft haar eigen handboek om misdaadzaken op te lossen. Ze wil journalist worden en daarom gaat ze vaak op onderzoek uit. Zo ontsnapt ze ook meteen aan haar maffe ouders. Die hebben een geheimzinnige praktijk aan huis: De Sterrensteen. Daar brouwen ze kruidendrankjes en voorspellen ze de toekomst van hun net-zo-maffe klanten. Elfie wil er niets mee te maken hebben. 

Maar dan laat zo'n vreemde klant van haar ouders een mysterieus boek bij haar achter. Kort daarna duiken er gevaarlijke figuren op in het dorp.

 

In welk geheimzinnig mysterie is Elfie verwikkeld geraakt? En hoe zit het met haar nieuwe overbuurjongen? Kan ze hem vertrouwen?

'Een van de allerleukste kinderboeken ooit!' - Evelyn Evertsen, boekhandel Westerhof

'In sneltreinvaart ging ik erdoorheen en heb enorm genoten!' - De Sebastiaan                                                                                                                   

Sterrensteen 3D.png

Met gratis detective-opleiding! 

Scan de QR-code in het boek. 

DE STERRENSTEEN DEEL 2 3D.png

Het feest van de wolfmaan

Vanaf 9 jaar 

 

Een Sterrensteen-mysterie // deel 2

Elfies moeder, Petronella, heeft een bijzonder feest ter ere van de volle maan. Elfie is in paniek: die rare maanfeestgasten komen maar liefst vier dagen bij hen over de vloer!

Tot overmaat van ramp wil de grootste pestkop van Elfies klas ook bij het feest zijn. Dan kan ze op haar YouTube-kanaal aan iedereen laten zien hoe maf en zweverig Elfies ouders zijn. 

Algauw blijkt dat niet eens Elfies grootste zorg. Er wordt ingebroken in het dorp en samen met haar buurjongen Mats gaat ze op onderzoek uit. Alles wijst erop dat de dader een van Petronella's gasten is... 

                                                                                                             

DE STERRENSTEEN 3 3D zonder quote.png

De wedstrijd van de wonderwerkers

Vanaf 9 jaar 

 

Een Sterrensteen-mysterie // deel 3

De burgemeester van Domperdal organiseert een groots televisiespektakel in het oude kasteel aan de rand van het dorp. Elfies moeder Petronella en andere 'Wonderwerkers' moeten met hun bijzondere gaven indruk maken op de kijkers. 

Elfie vindt het natuurlijk verschrikkelijk dat haar moeder meedoet. Wat zal iedereen zeggen als Petronella op tv allerlei zweverige rituelen uitvoert? Maar terwijl Elfie druk bezig is om verslag te doen van het evenement, stuit ze met Mats op een groot mysterie in het kasteel. Een mysterie dat zo snel mogelijk moet worden opgelost, voordat de verkeerde mensen er lucht van krijgen. Of zijn ze al te laat? 

                                                                                                             

Verzamelbundels met voorleesverhalen

9789048849314_3D_edited.png
9789048856916_3D (1)_edited.png
3D Hippe heksen.png
bottom of page